Apple Store Fifth Avenue cube plans revealed: Larger, seamless glass panes

“Back in June, Apple began work on a $6.6 million upgrade of the plaza and glass cube at its iconic flagship retail store on Fifth Avenue in Manhattan,” Eric Slivka reports for MacRumors.

“Barriers surrounding the plaza and the glass cube itself quickly went up, with customers continuing to access the store through a covered passageway leading to the main entrance,” Slivka reports. “At the time the work began, planning documents revealed that Apple would be removing the glass cube and working on drainage, pavers, and bollards on the plaza, but it was unclear just what changes Apple would be making to the cube itself.”

Advertisement: Limited Time: Students, Parents and Faculty save up to $200 on a new Mac.

Slivka reports, “Apple has now revealed its plans for the cube with a new informational sign posted on the barrier surrounding the plaza… ‘We’re simplifying the Fifth Avenue cube. By using larger, seamless pieces of glass, we’re using just 15 panes instead of 90.'”

Full article, with a photo of Apple’s sign and illustration of the new cube design, here.
 

Related articles:
Apple Store Fifth Avenue enclosed in giant box (with photo) – July 1, 2011
Photos show major renovations in progress at Apple’s Fifth Ave store – June 16, 2011
Work begins to replace iconic Apple Store Fifth Avenue glass cube – June 16, 2011
Apple Store Fifth Avenue is New York City’s most-photographed attraction – June 2, 2011

11 Comments

  1. That is what i like about apple, they always find room to improve.
    BTW: apple is just 8 billion away to became the largest public company in the world by market cap.

  2. Woah! If you squint really hard, the new Apple Store looks rather Zunish!

    I would like to buy the old Cube if it’s for sale, Steve! I have a perfect place for it. Definitely don’t recycle it, it’s iconic and should be put in the center of the new spaceship campus!

  3. What’s to become of the former cube? Donated to the Smithsonian? Placed at the center of the new Apple Mothership campus? Used as an entrance to cosmic wormholes? What?!..

  4. There are already plans to eventually create a glassless ‘Virtual Cube’ made entirely of a Reality Distortion Field. No one will actually see the RDF cube itself, but they will see snow and rain accumulate on – and be deflected by its surface.

  5. I’d sure love to buy one of the original panels and use it for a tabletop. I’m sure there are a lot more than 89 other Apple customers who’d do the same.

    -jcr

Reader Feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.