“This enormous circle, this infinite loop, this shining doughnut that will be the new Apple campus in Cupertino is both impressive and puzzling,” Alan Hess writes for Contra Costa Times.

“Impressive because it will be as elegantly simple as any structure the size of the Pentagon could be,” Hess writes. “The exterior walls will consist almost entirely of glass from floor to ceiling on all four levels, except for thin horizontal sun blades providing a bit of shading. Mostly, those will emphasize the design’s muted, whirring smoothness.”

Hess writes, “What’s puzzling about the design, whose blueprints were made public last week, is how conventional it is conceptually. It breaks almost no new ground in reshaping the Silicon Valley workplace, and where it does depart from the norm it causes problems for itself.”

Read more in the full article here.
 

[Thanks to MacDailyNews Reader "Fred Mertz" for the heads up.]