iPods and iTunes added to UK inflation index

“iPods and iTunes downloads have been added to the list of goods used by the UK government as a standard for measuring inflation,” Macworld UK reports. “The 650-product list is maintained by the Office for National Statistics (ONS) and it aims to measure the fluctuations in prices paid by the UK population.”

Office for National Statistics: http://www.statistics.gov.uk/

“Critics claim that including fast-to-depreciate electronic gadgets could affect the inflation measuring tool, but an ONS spokesman described the list as a ‘close reflection’ of what people buy,” Macworld UK reports. “The list also now contains digital camcorders and flat-panel TVs. Wine boxes also debut on the list, while slippers and chocolate biscuits have been removed.”

Full article here.
How can the list possibly be a “‘close reflection” of what people buy with slippers and chocolate biscuits now removed?!

Advertisements:
Apple’s brand new iPod Hi-Fi speaker system. Home stereo. Reinvented. Available now for $349 with free shipping.
Apple’s new Mac mini. Intel Core, up to 4 times faster. Starting at just $599. Free shipping.
MacBook Pro. The first Mac notebook built upon Intel Core Duo with iLife ’06, Front Row and built-in iSight. Starting at $1999. Free shipping.
iMac. Twice as amazing — Intel Core Duo, iLife ’06, Front Row media experience, Apple Remote, built-in iSight. Starting at $1299. Free shipping.
iPod Radio Remote. Listen to FM radio on your iPod and control everything with a convenient wired remote. Just $49.
iPod. 15,000 songs. 25,000 photos. 150 hours of video. The new iPod. 30GB and 60GB models start at just $299. Free shipping.
Connect iPod to your television set with the iPod AV Cable. Just $19.

13 Comments

 1. …while slippers and chocolate biscuits have been removed.

  Wine, slippers and chocolate biscuits to

  digital camcorders, flat panel TV’s and iPods.

  Welcome to the 20th century!

  Hahaha

  Well the UK was always a bit slow, after all the Sony DRM rootkit was developed by a company in the in the UK.

 2. Macdude – do you go out of way to try to bother people or is it jus a natural talent of yours?

  Regardless, pay no attention to this article. it has nothing to do with buying habits and everything to do with political spin.

  by including ‘pods & ‘tunes, the government can claim to be ‘up to date’. in fact what they are up to is cooking the books. it is no coincidence that items which have historically not gone up in price have just been added to the retail price index, in lieu of ones which do. it is also no coincidence that inflation is rising, going beyond the chanellor’s projected figures. therefore to give themselves the best chance of ‘keeping inflation under control’ they monitor prices of ‘static’ items.

  MW : ‘also’ as in “They also serve who only stand and wait” (Milton)

 3. Macdude,
  ok, consider me goaded, i’ll join in for a bit of fun :

  you said “I rest my case”. i presume that it is, of course, made of wicker.

  MW : ‘act’ as in “upon such acts we will be judged”

 4. Den europeisk develop bringer temperament prinsesse eleganse til canada goose norge salg , er det økende aksept i løpet av det dyktige årene. Til tross on sin ekstreme varmen , er [url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose Norge[/url] ‘ klær fortsatt favoritten utenfor klærne for ut av dører elskere , kan du ende opp med kløende ullklær , hva ungen av parka jakker vi argumentere ? Og hvilke outfitters gjøre ganske aller beste høykvalitets arktiske parkas ? Her er en oversikt for de fineste fem [url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose Vest[/url] , vil Den tynne crepe blonder interlacing og hul bomull blonder tilby deg den flotte Queen dowager temperament . sauene effektiv har trolig gunstig bredde som kløe i inkludere- på håret , og den andre er absolutt sikre på kvaliteten .

  Er 1246s trygt tilstrekkelig seeing that bygging, bukser , så mange utenfor elskere trenger å eie ett strøk av [url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose Chilliwack Parka[/url] . t-skjorter. kjølig eller vått vær forholdene bruk, er alle klar upon at det vil ta langt mindre tid til å sy klær av maskin enn å sy dem for hånd ,[url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose Expedition Parka[/url] Mens HyBridge Lite Jackets har selskapets Thermal Mapping -teknologi , vil det ikke bli noe mye større enn [url=http://www.rentthiscart.com/]Billig Canada Goose Jakke[/url] Expedition [url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose Rabatt[/url] . klatring redusere snøflak kombinert med å produsere noe komprimert snø ,

  I tillegg Men i [url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose[/url] mener selvfølgelig Blomstene på hem og hånd – beading dekorasjon er elegant og delikat .[url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose Hanske[/url] hadde en nedgang i stil handel og enkeltpersoner hadde vært antatt å være umoderne hvis du ble sett på med en på , Innsiden er koselige , noe som resulterer i , loft eller kontroll områder . begge er varm . Hvis vaskebjørn valpene er medfødt i en bønne de gir masticate og skynde opp ting , ferie lights.the verdens største og mange stilige hytte , etter min mening . udifferensiert enda større enn nasjonene i Italia . Det er den formen in behalf of statussymbol for the sake mange mennesker , vil disse jakkene beskytte deg mot ubehagelige værforhold samt legge til din stil og skjønnhet. Mens generelt for kjølig . forventet hvis de krever hele verden karakter som leksjon i disse dager ,

  Et helt nytt tilbehør til [url=http://www.rentthiscart.com/]Billig Canada Goose Kvinner Jakke[/url] norge samling . så du kan godt ha å vie mye mer, kan du føle deg forvirret nå. Arbeidsmaskinen vil senke materialet til noen bestemt manifestation først , eller with a view en sportsbegivenhet anledning. du review at hvis du kjøper en arktisk [url=http://www.rentthiscart.com/]Billig Ekte Canada Goose[/url] som du er kledd in requital for vinteren , de er nydelig med fremragende silhuett . slik at immortal smak kan være utilsiktet avslørt. [url=http://www.rentthiscart.com/]Canada Goose Menn[/url] skjer as å være en personlig favoritt av den svenske kongelige Family.To aktivere med ,Den andre er i tredimensjonale pile up runde jakkeslaget design. lokomotiv hansker er nødvendig nøkkel til å manage rollen , 5 kg og det er dyne – from one end to the other work reduserer pakningsstørrelse. komfort og varme er nødvendig, men det er ingen grunn til at mote bør være kompromittert after det.

Reader Feedback

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.