“After years of planning, Apple recently started moving into its gargantuan $5 billion spaceship campus,” Yoni Heisler reports for BGR. “An imposing and impressive structure to say the least, the outside of the building is comprised of more than 3,000 curved panels of glass which had to be custom-made and specifically engineered for the building.”

“Now that all sounds well and good, but there are rumblings that not everyone within Apple is thrilled with the new work environment. Specifically, open workspaces as opposed to smaller work areas and individual offices appear to be the cause of most of the discontent,” Heisler reports. “To this point John Gruber during a recent episode of the The Talk Show podcast relayed an interesting bit of information about how some Apple employees took to the new digs.”

Here’s the story I heard that I cannot confirm because it was third-hand. So I cannot confirm it. It could be totally false, but it sounds true to me. And I think it could be easily checked, because if it’s true, people will know about this.

But I heard that when floor plans were announced, that there was some, I don’t know, whether it was a meeting or however it was announced, that Johny Srouji’s team. He’s in charge of Apple’s silicon, the A10, the A11, all of their custom silicon. Obviously a very successful group at Apple and a large and growing one with a lot on their shoulders.

When he was shown the floor plans, he was more or less just ‘f*** that, f*** you, f*** this, this is bulls***.’ And they built his team their own building off to the side on the campus. So they’re not even in — not only are they not going along with the open floor plans, but Srouji’s team is in their own building. And maybe internally they’re saying it’s for security or that’s there’s a logical reason for it, but my understanding is that that building was built because Srouji was like, ‘f*** this, my team isn’t working like this.’ — John Gruber

Read more in the full article here.

MacDailyNews Take: Sounds familiar:

Personally, we’d rather be together as one team in historic 1 Infinite Loop than shoehorned into the new doughnut with its “bench seating, long work tables, and open cubicles.” We expect it’ll be nice, but it sure sounds like shit.MacDailyNews, October 6, 2016

SEE ALSO:
New Apple Park flyover shows landscaping progress, continued construction – July 24, 2017